Kerstpakketten

Kerstpakketten heb je in alle soorten en maten, met ieder een verschillende inhoud. Voor ons is het iets heel gewoons, een kerstpakket. Echter buiten Nederland is Engeland het enige andere land waar werkgevers hun werknemers kerstpakketten geven. In Engeland heet een kerstpakket een 'Christmas hamper'. Maar waar komt het kerstpakket eigenlijk vandaan en hoe is het ontstaan? Benieuwd naar wat het is? Neem dan een kijkje in het assortiment van de kerstpakketten webshop van Kerstpakkettentip.nl. Deze webshop voor kerstpakketten heeft het grootste aanbod van Nederland. En het bestellen van een passend kerstpakket kan gemakkelijk online. Ook via achteraf betalen is mogelijk!

Geschiedenis

Het gebruik van werkgevers die hun personeel een kerstpakket geven, stamt uit de het begin van de 19e eeuw. In die tijd waren het merendeel van de mensen in dienst bij een boer. Met tweede kerstdag mochten alle arbeiders naar huis om kerst met hun familie te vieren. De boer gaf zijn werknemers dan een klein mandje mee met chocolademelk en brood gebakken met rozijnen en amandelspijs. Ook mensen die aan de deur kwamen om de boer en zijn gezin een vrolijk en gelukkig kerstfeest te wensen, kregen vaak een zelfde mandje mee. Naast de boeren gingen de ambachtslieden het gebruik ook overnemen, zij gaven hun leerlingen en werknemers ook brood of drank mee, en vaak een klein cadeautje. Steeds meer werkgevers gingen het gebruik van de boeren overnemen.

Tegenwoordig

Deze traditie is erin gebleven, en door de jaren heen is het mandje met brood en melk van toen, veranderd in een doos of mand met meer inhoud. Het is nog steeds gebruikelijk om etenswaren in een kerstpakket te stoppen voor de ontvanger. Vaak word dit aangevuld met een gebruiksvoorwerp of een artikel dat langer mee gaat. Het hele idee van een kerstpakket is, dat de werknemers iets meekrijgen om thuis tijdens de feestdagen van te genieten en te delen met familie.

Let op: wij verkopen geen kerstpakketten DeBesteKerstpakketten.nl verkoopt geen kerstpakketten. Aangezien we jou als bezoeker niet willen teleurstellen, bieden we je graag een aantal betrouwbare kerstpakkettenleveranciers waar je met gerust hart zaken mee kan doen: